Doprava po celé ČR na nás

Doprava po celé ČR na nás

Vitamín E

Vitamín E je jeden z nejdůležitějších antioxidantů, posiluje stěny krevních cév, má příznivý vliv na stabilitu červených krvinek a snižuje riziko tvorby krevních sraženin. Také snižuje únavu, zvyšuje výkonnost, podporuje obranyschopnost organismu a imunitu.

30 Kapslí, (Vitamín E 400 IU) Alfa-tokoferol je jedinou formou vitamínu E, která je tělem správně vstřebatelná.
Referenční hodnota příjmů viz. etiketa.
Dobře podložené výzkumem, 

Skladem

200 Kč

O Vitamínu E

Vitamín E ve vazbě alfa-tokoferol je jedinou z osmi forem vitamínu E, která je tělem správně vstřebatelná. Je to jeden z nejdůležitějších antioxidantů a plní v těle řadu důležitých funkcí. Chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Jeho antioxidační účinky mají pozitivní vliv na srdce, oči, pleť a kognitivní funkce. Vitamín E posiluje stěny krevních cév, má příznivý vliv na stabilitu červených krvinek a snižuje riziko tvorby krevních sraženin. Také snižuje únavu, zvyšuje výkonnost, podporuje obranyschopnost organismu a imunitu. Je doporučován užívat jako prevence před oxidací, která je spojována s rakovinou, artritidou a šedým zákalem. Vysoká hladina vitamínu E může snižovat účinek chemoterapií a také tlumí účinky léků na ředění krve, proto pokud podstupujete chemoterapie nebo užíváte léky na ředění krve, neužívejte společně s nimi vitamín E.

Vitamín E je vitamín rozpustný v tucích, který se přirozeně nachází v ořechách, semínkách, rostlinných olejích a zelené listové zelenině. Nedostatek vitamínu E způsobuje neurologické potíže a snižuje obranyschopnost. Pokud konzumujete dostatečně pestrou a na vitamín E bohatou stravu, je jeho nedostatek nepravděpodobný. Doporučená denní dávka vitamínu E je 12 mg pro muže a 8 mg pro ženy, pro využití jeho antioxidačního potenciálu doporučujeme užívat vyšší dávkování. Vitamín E užívejte společně s jídlem, které obsahuje tuky, zajistí se tak jeho lepší vstřebatelnost.

„Vitamín E je důležitý antioxidant a doporučil bych ho užívat lidem, kteří chtějí snížit vliv oxidačního stresu na naše tělo a mají zájem podpořit své srdce, oči a kognitivní funkce.“
Ing. Vít ŠimbovskýNutriční specialista Mujvit

Vitamín E je antioxidant, který pomáhá chránit buňky před poškozením oxidativním stresem. Tím může přispět k ochraně zdraví srdce a cév.

Vitamín E má hydratační a protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci udržovat zdravou a mladistvou pleť. Může také chránit pleť před poškozením způsobeným slunečním zářením.

Vitamín E je důležitý pro zdravé oči a zachování dobrého zraku. Může pomáhat předcházet degenerativním onemocněním očí, jako je makulární degenerace.

Vitamín E může mít pozitivní vliv na zdraví mozku a funkci nervového systému. Může pomáhat chránit buňky mozku před oxidativním stresem a podporovat kognitivní funkce.

Výzkum a provedené
studie.


Počet provedených studií

2

Roky studia
 

2000-2007

Důkazy, že vitamín E může pomoci předcházet nebo oddálit ischemickou chorobu srdeční (CHD), pocházejí z několika zdrojů. Studie zjistily, že vitamín E inhibuje oxidaci cholesterolu s nízkou hustotou lipoproteinů (LDL), což je považováno za kritický počáteční krok pro aterosklerózu.*



Počet provedených studií

3

Roky studia
 

1997-2007

Věková makulární degenerace a katarakta patří mezi nejčastější příčiny významné ztráty zraku u starších lidí. Jejich etiologie jsou obvykle neznámé, ale předpokládá se, že roli budou hrát kumulativní účinky oxidačního stresu. Pokud ano, lze k prevenci nebo léčbě těchto stavů použít živiny s antioxidačními funkcemi, jako je vitamín E.*


*Tento vědecký výzkum je určen pouze pro informační účely. Uvedené výsledky se nemusí nutně projevit u všech osob. Mujvit poskytuje tyto informace jako službu. Tyto informace by neměly být používány, jako doporučení na konkrétní produkty. Jedná se o doplněk stravy, a tudíž tento produkt není náhradou pestré a vyvážené stravy.

Často kladené dotazy

Co je vitamín E?

Vitamín E je vitamín rozpustný v tucích. Vitamín E ve vazbě alfa-tokoferol je jedinou z osmi forem vitamínu E, která je tělem správně vstřebatelná.

Pozitivní účinky vitamínu E?

Vitamín E je jeden z nejdůležitějších antioxidantů a plní v těle řadu důležitých funkcí. Chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Jeho antioxidační účinky mají pozitivní vliv na srdce, oči, pleť a kognitivní funkce.

V jakých potravinách je obsažen vitamín E?

Vitamín E je obsažen v ořechách, semínkách, rostlinných olejích a zelené listové zelenině.

Příznaky nedostatku vitamínu E?

Nedostatek vitamínu E se může projevit zkrácením doby přežívání červených krvinek, neurologickými potížemi, zhoršenou imunitou, poruchou funkce vaječníků a varlat. Může dojít až k neplodnosti. Dále se mohou objevit poruchy nervů a svalů, poruchy chůze a snížení obranyschopnosti organismu.

U jakých lidí je vyšší pravděpodobnost nedostatku vitamínu E?

Pokud konzumujete dostatečně pestrou a na vitamín E bohatou stravu, je jeho akutní nedostatek málo pravděpodobný. Můžete, ale těžit z jeho vyššího příjmu.

Při jakých zdravotních problémech je dobré užívat vitamín E?

Užívání vitamínu E může pomoci lidem, kteří mají problémy s očima, artritidu nebo trpí na zvýšenou oxidaci buněk.

Upozornění:

Doplněk stravy se nesmí používat jako náhrada plnohodnotné stravy. Doplňky stravy nenahrazují vyváženou stravu a zdravý životní styl. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Nepoužívejte po uplynutí minimální doby trvanlivosti. Přípravek se nedoporučuje při přecitlivělosti na kteroukoliv složku přípravku. Těhotným ženám a kojícím matkám doporučujeme poradit se s lékařem. Výrobek není určen pro děti do 3 let.

Vitamín E

200 Kč